Handhaving is gedragsbeïnvloeding

Wij steunen organisaties bij de communicatie met burgers en bedrijven.

sub-header

Gedragsvaardigheden voor toezichthouders

Toezichthouders brengen regelmatig een boodschap die niet als positief zal worden ervaren. Hoe zorg je er dan voor dat je het respect krijgt van de aangesprokene, je overkomt als een servicegerichte vertegenwoordiger van jouw organisatie én de boodschap toch duidelijk en geloofwaardig wordt ontvangen? Effectieve communicatie kan vervelende situaties voorkomen en ruimte scheppen voor gedragsverandering.

garage

Waarom de training gedragsvaardigheden voor toezichthouders?

Communicatie met burgers en bedrijven stelt in onze mondige samenleving hoge eisen aan communicatieve vaardigheden. Als vertegenwoordiger van een organisatie ben je het visitekaartje, dus servicegericht, integer en geloofwaardig. Tegelijk is het vaak het doel een gedragsverandering teweeg te brengen bij de gesprekspartner of het bedrijf waar contact mee is. De training gedragsvaardigheden voor toezichthouders biedt alle kennis over effectieve communicatie die nodig is om in normale omstandigheden vervelende situaties te voorkomen en doelen te bereiken.

Inhoud van gedragsvaardigheden voor toezichthouders

De training gedragsvaardigheden voor toezichthouders is geschikt voor iedereen die zijn of haar organisatie vertegenwoordigt in contacten met burgers en bedrijven. Bijvoorbeeld als vergunningverlener of inspecteur maar ook baliepersoneel kan met deze training zijn/ haar voordeel doen. De training duurt drie dagen en bestaat uit vier stappen:

  • Verwerven van inzicht in hóe communicatie tussen mensen eigenlijk werkt inclusief de verschillende (onbewust meespelende) persoonlijke waarden en overtuigingen.
  • Verwerven van kennis over de eigen wijze van communiceren en het effect daarvan op anderen en jouw eigen welzijn.
  • Theorie en oefening om de eigen wijze van communiceren af te stemmen op de gesprekspartner en het te bereiken doel.
  • Toepassing van de verworven inzichten en technieken in casussen, waar nodig met inzet van acteurs.
  • Afhankelijk van de samenstelling van de groep cursisten kunnen specifieke onderwerpen worden uitgediept, bijvoorbeeld voor Wabo handhaving, advies- of loketfuncties.

De trainers

Wij hechten zeer aan de inzet van trainers die zélf ervaring hebben met toezicht én wij stellen hoge eisen aan het trainersniveau. Alle trainers zijn professionele trainers en goed in staat een koppeling te leggen tussen de basistheorie en de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Certificaat gedragsvaardigheden voor toezichthouders

Na afloop van de training wordt een certificaat uitgereikt. Met het certificaat heeft de cursist toegang tot het Linkedin platform van ex-cursisten waar met regelmaat aanvullende artikelen op het gebied van effectieve communicatie worden geplaatst en besproken. Ook is het mogelijk tegen een geringe vergoeding deel te nemen aan de terugkomdagen over gedragsvaardigheden voor toezichthouders.

Meer weten over de training Gedragsvaardigheden voor toezichthouders?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bisschop + Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close