Handhaving is gedragsbeïnvloeding

Wij steunen organisaties bij de communicatie met burgers en bedrijven.

sub-header

Om- en bijscholing op maat

omscholing

 

‘Het werkveld van handhaving en vergunningverlening is voortdurend in ontwikkeling. Dit vergt continu onderhoud.’

Waarom scholing op maat?

Vaak vergt het volgen van een reguliere opleiding veel tijd of zijn veel onderdelen van de opleiding al bekend. Voor die situaties is een op maat gesneden opleidingstraject een goede oplossing. Hierin wordt, afhankelijk van de persoonlijke leerbehoefte van de kandidaten, alléén gewerkt aan de relevante onderdelen op het gebied van gedragsvaardigheden, technische kennis of de ontbrekende kennis van Wet- en regelgeving. Enkele onderwerpen die in eerdere trainingen aan de orde kwamen zijn bijvoorbeeld:

 • Nieuwe tranches van het Activiteitenbesluit
 • Drank- en horecawet
 • Wabo
 • Hoe doe ik een geluidmeting?
 • Administratief toezicht

Een andere mogelijkheid is een branche-arrangement. Hierbij wordt de regelgeving voor een specifieke bedrijfstak behandeld. Een goed voorbeeld hiervan is de horeca. Voor de DHW zijn talloze trainingen beschikbaar. Wij geven op dit onderwerp uitsluitend aatwerktrainingen gericht op het doorvertalen van uw beleid naar de medewerkers. Afhankelijk van de keuze die u maakt, worden uw medewerkers getraind op handhaving van (een combinatie van):

 • Drank- en Horecawet
 • Wabo en het activiteitenbesluit milieubeheer
 • Wabo en het bouwbesluit
 • Plaatselijke verordeningen

Inhoud van de training

De inhoud van deze training is dus sterk afhankelijk van de leerbehoefte van de deelnemers. Ons uitgangspunt daarbij is de medewerker het visitekaartje van de organisatie is! In onze ogen is het daarom wenselijk dat de medewerker:

 • een vriendelijk, correct en tegelijk duidelijk gedrag vertoont;
 • bekend is met de regelgeving die van toepassing is;
 • in staat is deze kennis praktisch (technisch) te vertalen;
 • over voldoende persoonlijke balans beschikt om geloofwaardig over te komen.

In het intakegesprek zullen deze vier elementen worden gebruikt om vast de stellen waar de ontwikkelingsbehoefte uit bestaat.

Praktijk centraal

Leren gaat effectiever indien de geboden stof/techniek herkenbaar en toepasbaar is in de praktijk.
Wij hechten daarom zeer aan de inzet van trainers die zélf ervaring hebben in het werkveld én wij stellen hoge eisen aan het trainersniveau. Alle trainers zijn professionele trainers en goed in staat een koppeling te leggen tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Certificaat en duurzame ontwikkeling

Na afloop van de training wordt een certificaat uitgereikt. Met het certificaat heeft de cursist toegang tot het LinkedIn platform van ex-cursisten waar met regelmaat relevante worden geplaatst en besproken. Ook is het mogelijk tegen een geringe vergoeding deel te nemen aan de thematische terugkomdagen.

Kosten

Voor In company maatwerktrainingen zoals deze verzorgt de Handhavingsacademie Nederland graag een vrijblijvende offerte.

Wilt u meer weten over om- en bijscholing op maat?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bisschop + Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close