Handhaving is gedragsbeïnvloeding

Wij steunen organisaties bij de communicatie met burgers en bedrijven.

sub-header

Workshop Informatie Gestuurd Handhaven (IGH) 2.0

verrekijker

Datum volgende workshop nader te bepalen.

Informatie gestuurd handhaven (IGH) is ‘hot’. Maar tot heden beperkt dit zich tot koppelen van databases en het vinden van interessante combinaties van informatie (datamining). Vervolgens prioriteren we in ons handhavingsbeleid waardoor pakkansen worden vergroot.

gauss-kromme naleefgedrag

Vergroten van de pakkans is vooral interessant omdat dit het gedrag beïnvloedt áls fraudeurs/overtreders wéten dat de pakkans is vergroot. Maar vergroten van de pakkans leidt ook direct tot nieuwe overtredingsstrategieën waardoor de pakkans weer kleiner wordt.

Voor de Handhavingsacademie Nederland is handhaving gedragsbeïnvloeding. Het gaat er om dat we IGH 2.0 inzetten om duurzame gedragsverandering te realiseren bij de overtreders.

In een workshop van een dag geeft de Handhavingsacademie Nederland een nieuwe kijk op informatie-gestuurd handhaven. IGH zonder zwaar opgetuigde ICT-systemen en zonder discussies over privacy. Het gaat er vooral om dat per type overtreding de betreffende groep overtreders wordt gekarakteriseerd en dat op basis van kennis van de sturing achter het ongewenste gedrag een instrument wordt gekozen dat het gedrag maximaal ombuigt naar gewenst gedrag. Een combinatie dus van gedragswetenschappen en doelgroepen onderzoek.

Inhoud van de workshop Informatie gestuurd handhaven 2.0

In deze workshop worden de verschillende interpretaties van IGH voor een handhavingsorganisatie duidelijk en is er antwoord op de vragen:

  • Waarom IGH
  • Wat betekent dit voor de handhavingspraktijk
  • Hoe pakt dit uit voor de uitvoerenden, leidinggevenden, managers en beleidsmedewerkers
  • Wat levert IGH uiteindelijk op

Meer weten over de workshop Informatie Gestuurd Handhaven 2.0?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bisschop + Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close